Her Gün Multivitamin Kullanmak İstemenizi Sağlayacak 4 Neden

Paylaş
Her Gün Multivitamin Kullanmak İstemenizi Sağlayacak 4 Neden
Gerçekten günlük bir multivitamin almanız gerekip gerekmediğini merak ediyorsanız, bilmeniz gereken en önemli şey şudur: 

Ne kadar sağlıklı yerseniz yiyin veya ne tür bir diyet uygularsanız izleyin, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu tüm besinleri gıdalardan her zaman alması zor olabilir.

İster vegan, ister paleo, keto veya her şeyi yiyin, her diyette boşluklar olabilir. Ayrıca diyetinizin dışında, genetik varyasyonlar, yaşınız ve şu anki yaşam evresi gibi rol oynayabilecek faktörler de vardır.

Ar-ge ekibimizin kadın ve erkeklerdeki besin eksikliklerini daha iyi anlamasına yardımcı olan dört faktör var:

  • Diyetle alım,
  • Özel yaşam tarzı ve diyet,
  • Genetik hususlar 
  • Alım ve kullanım. 

Evet, size bugün multivitamin kullanmanmaya başlamanızı  sağlayacak 4 önemli neden sunuyoruz.

Hazırsanız başlayalım...

1. Günlük Beslenme ile Alım: Vücudunuzun temel besin maddelerine ihtiyacı vardır.

Ar-ge ekibimiz diyetlerdeki ortak boşlukları anlamak için, dünyanın en saygın araştırma veritabanlarının verilerine güvenerek, sizlerin gerçekte neye ihtiyaç duyduklarına karşı yediklerinin temsili bir örneğine bakmaktadır.

Vitamin ve mineral değerlendirmenin birkaç yolu vardır. 

Bunlardan biri, her zaman gıda ve ek etiketlerinde gördüğünüz T.C Tarım Bakanlığı tarafından önerilen günlük değerleri ( Beslenme Referans Değeri, %BRD) takip etmektir. Ancak tam resme ulaşmak için, Uluslararası Beslenme Referans Alım Miktarlarına (DRI) ve Tahmini Ortalama Gereksinimlere (EAR) de bakıyoruz.

Tüm bu verileri analiz ederek, erkek ve kadınların diyetlerinde eksik olan bazı genel besin maddelerini ve bu ihtiyaçların yaş,cinsiyet gibi farklı yaşam aşamalarına göre nasıl dalgalandığına odaklanmayı başardık. 

Ancak bazı multivitaminler, sentetik renklendiriciler ve dolgular gibi gereksiz ekstralar içerebilir. 

C Vitamini hakkında bir örnek verelim: Sadece bir orta boy portakal, 1 greyfurt veya bir fincan brokoli tüketmek, günlük C vitamini günlük BRD'ye ulaşmanızı sağlar. Peki, başka bir şeye ihtiyacınız yok mu? C vitamini, meyve ve sebzelerde doğal olarak bulunan fitokimyasallar olan polifenollerle eşleştirildiğinde en iyi şekilde çalışır.

2. Özel Yaşam Tarzı ve Beslenme — Vegan mı? Vejetaryen? Her şeyden biraz yiyor musunuz? Farklı besin boşluklarınız olabilir.

Ortalamaların tüm hikayeyi anlatamayacağını bildiğimiz için, veganlık, vejeteryanlık gibi diyetleri ve genel popülasyondan farklı beslenme ihtiyaçları ve alımları olabilecek diğer gruplar için verilere de bakıyoruz.

Gerçek şu ki, bazı besinler hayvansal ürünlerde daha bol bulunur — bir çok bilimsel çalışma,  B12 Vitamini, D Vitamini ve Demir gibi temel besin alımlarının genellikle veganlarda daha düşük olduğunu göstermektedir. Bununla birlikte, sevdiğiniz dengeli beslenmeden vazgeçmenizi beklemiyoruz. Burada vegan dostu bir multivitamin devreye giriyor. Yukarıda belirtilen eksiklikleri gözetmek önemlidir: Multivitaminleri bitki bazlı bir kapsül ile formüle etmek gibi detaylar onu bir sonraki seviyeye taşıyor.

3. Nutrigenetik: Güzel, eşsiz bir canlısınız ve bu, besin ihtiyaçlarınızı etkileyebilir.

Nutrigenetik nedir?  Genetik vücudunuzun besinleri nasıl işlediğini etkileyebilir  ve bu sebeple, Nutrigenetik çok önemlidir çünkü genetik varyasyonlar bazılarımızın verimli bir şekilde kullanmasını zorlaştırabilir. Ve polimorfizm olarak da bilinen bu varyasyonlardan birine sahip olup olmadığınızı bilmek her zaman kolay değildir.

Bir örnek, erkeklerin ve kadınların 1 / 3'üne kadar sahip olduğu MTHFR geninin bir varyasyonudur . Bu genetik varyasyon, Folatın sentetik formu olan folik asidi verimli bir şekilde kullanmayı zorlaştırabilir. Folat hepimiz için çok önemlidir, bu nedenle besin ihtiyaçlarınızı desteklemek söz konusu olduğunda metillenmiş Folat (ve multivitaminlerde yaygın olarak kullanılan Folik Asit değil) içeren bir multivitamin seçmek önemli olabilir.

4. Alım ve Kullanım: Hepimizin bazen biraz yardıma ihtiyacı olabilir ve multivitaminler de sağlığınıza en iyi yardımcılardan biridir.

Beslenme alışkanlıklarınız teknik olarak bazı besinler için günlük alımınızı karşılayabilirken, bu besinlerin verimli bir şekilde kullanıldığından emin olmak önemlidir. Birincisi, bazı besinler aslında birlikte daha iyi çalışır.

Bir örnek: kalsiyum . Kemik sağlığını desteklediği için çok fazla övgü alıyor, ancak aslında perde arkasındaki diğer besinlerle birlikte çalışıyor. Manganez, D vitamini ve C vitamini, üç kalsiyum yardımcı besin maddesidir. Bir multivitamin almak, diyetinizden aldığınız kalsiyumu desteklemek için bu "yardımcı" besin maddelerinin yeterli alımını desteklemeye yardımcı olabilir.

Multivitaminler, Günlük beslenmenizdeki boşlukları doldurmaya yardımcı olmak için vardır.

Teoride, beslenme alışkanlıklarınız size her zaman ihtiyacınız olan besinleri vermelidir - ama gerçekte bu gerçekten zordur.

Yeterli besin almak - ve bunu her gün sürekli yapmak - besin seviyenizi desteklemek için çok önemlidir, böylece bunlar vücudunuzun çalışmasına yardımcı olabilir. Bunun bir multivitamin yardımı olmadan her zaman gerçekleşmesini dileriz , ama sizi yapan tüm küçük şeyler sayesinde bu çok uzun bir emirdir ...

Şöyle düşünün: Bir multivitamin almak bir besin sigortası planı gibidir. Yemeğinizin yetersiz kaldığı bölgelerde, kaliteli bir multivitaminden destek almak , beslenme tercihleriniz, yaşınız veya mevcut yaşam evreniz ne olursa olsun besin boşluklarını doldurmanıza yardımcı olur. *

 

 

Multivitaminlerimizde Neden Cam Şişe Kullanmıyoruz?

Multivitaminlerimizde Neden Cam Şişe Kullanmıyoruz?

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 6 Yiyecek

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 6 Yiyecek

Yorum Yaz

Yorumlar onaylandıktan sonra paylaşılmalıdır.

Empty content. Please select article to preview

Bu Ürünleri De Görmenizi İstedik.

Vitacoral'in En İyileri