Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 6 Yiyecek

Paylaş
Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 6 Yiyecek

Vücudunuzu belirli yiyeceklerle beslemek, bağışıklık sisteminizin güçlü kalmasına yardımcı olabilir .

Soğuk algınlığı, grip ve diğer enfeksiyonları önlemenin yollarını arıyorsanız, ilk adımınız yerel markete gitmek olmalıdır. Aşağıda listelediğimiz 15 güçlü bağışıklık sistemi güçlendiriciyi günlük beslenmenize dahil etmenizi öneriyoruz.

1. Turunçgiller

Çoğu insan nezle olduktan sonra doğrudan C vitaminine yönelir. Çünkü bağışıklık sisteminizi geliştirmeye yardımcı olur.

C vitamini enfeksiyonlarla savaşmanın anahtarı olan beyaz kan hücrelerinin üretimini artırdığı düşünülmektedir.

Neredeyse tüm turunçgiller C vitamini bakımından yüksektir. Bu kadar çeşitlilikle, bu vitamini herhangi bir öğüne eklemek kolaydır.

Popüler turunçgil meyveleri şunları içerir:

  • Greyfurt
  • Portakallar
  • mandalina
  • Limonlar
  • misket limonu

Vücudunuz C Vitamini üretmediği veya depolamadığı için, sağlığınızın devamı için günlük C vitaminine ihtiyacınız vardır.

Turunçgillerin 100 gramında 56mg ile 70 mg arasında C vitamini bulunur.

Eğer bir takviye edici gıda ile C Vitamini almayı tercih ederseniz, multivitaminlerimiz içeriğinde 100 mg C Vitamini içerir ve bu miktar günlük C Vitamini ihtiyacınızın tamamını karşılar.

2. Brokoli

Brokoli , vitamin ve minerallerle aşırı yüklüdür. A, C ve E vitaminlerinin yanı sıra lif ve diğer birçok antioksidanla dolu olan brokoli, tabağınıza koyabileceğiniz en sağlıklı sebzelerden biridir.

Gücünü sağlam tutmanın anahtarı, onu olabildiğince az pişirmektir - ya da daha iyisi, hiç pişirmemek. buharda pişirmenin gıdada daha fazla besin maddesi tutmanın en iyi yolu olduğunu göstermiştir.

50 gram çiğ Brokolide;

Eğer bir takviye edici gıda ile A ve E Vitaminlerini almayı tercih ederseniz, multivitaminlerimiz içeriğinde 300 mcg A Vitamini, 7 mg E Vitamini içerir ve bu miktar günlük ihtiyacınızı karşılamaya yardımcı olur.

3. Sarımsak

Sarımsak , dünyadaki hemen hemen her mutfakta bulunur. Yiyeceklere biraz zing katar ve sağlığınız için olmazsa olmazdır.

İlk uygarlıklar enfeksiyonlarla savaşmadaki değerini kabul etti. Sarımsak ayrıca arterlerin sertleşmesini yavaşlatabilir.

Sarımsağın bağışıklık artırıcı özellikleri , allisin gibi yüksek konsantrasyonda kükürt içeren bileşiklerden geliyor gibi görünüyor.

1 diş Sarımsakta;

  • 0.15 mg Manganez
  • 1.28 mcg Selenyum bulunur.

Eğer bir takviye edici gıda ile Manganez ve Selenyum almayı tercih ederseniz, multivitaminlerimiz içeriğinde 50 mcg Selenyum, 2 mg Manganez içerir ve bu miktar günlük ihtiyacınızı karşılamaya yardımcı olur. 

4. Zencefil

Zencefil , birçok kişinin hastalandıktan sonra başvurduğu başka bir maddedir. Zencefil, iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilir, bu da boğaz ağrısını ve iltihaplı hastalıkları azaltmaya yardımcı olabilir . Zencefil mide bulantısına da yardımcı olabilir .
Pek çok tatlı tatlıda kullanılırken, zencefil, kapsaisinin akrabası olan gingerol formunda bir miktar ısı paketler.

5. Ispanak

Ispanak , listemizi sadece C vitamini açısından zengin olduğu için değil, aynı zamanda çok sayıda antioksidan ve beta karoten ile doludur, bu da her ikisi de bağışıklık sistemimizin enfeksiyonla mücadele yeteneğini artırabilir.

6. Yoğurt

Etiketinde “canlı ve aktif kültürler” yazan yoğurtlar hastalıklarla savaşmaya yardımcı olmak için bağışıklık sisteminizi uyarabilir.

Tatlandırılmış ve şeker yüklü türler yerine sade yoğurtlar almaya çalışın. Sade yoğurdu, sağlıklı meyveler ve onun yerine bir çiseleyen bal ile tatlandırabilirsiniz .

Yoğurt aynı zamanda harika bir D vitamini kaynağı olabilir , bu nedenle bu vitaminle güçlendirilmiş markaları seçmeye çalışın. D vitamini bağışıklık sistemini düzenlemeye yardımcı olur ve vücudumuzun hastalıklara karşı doğal savunmasını güçlendirdiği düşünülmektedir.

100 gram Yoğurtta; 1,5 mcg D vitamini  bulunur.

Eğer bir takviye edici gıda ile D vitamini almayı tercih ederseniz, multivitaminlerimiz içeriğinde 10 mcg D Vitamini bulundurur ve bu miktar günlük ihtiyacınızı karşılar.

Her Gün Multivitamin Kullanmak İstemenizi Sağlayacak 4 Neden

Her Gün Multivitamin Kullanmak İstemenizi Sağlayacak 4 Neden

Multivitaminler Kilo Aldırır Mı?

Multivitaminler Kilo Aldırır Mı?

Yorum Yaz

Yorumlar onaylandıktan sonra paylaşılmalıdır.

Empty content. Please select article to preview

Bu Ürünleri De Görmenizi İstedik.

Vitacoral'in En İyileri