Vitaminler Sağlığınıza Nasıl Olumlu Etki Eder?

Paylaş
Vitaminler Sağlığınıza Nasıl Olumlu Etki Eder?

Doktorlar ,biyolojik düzeyde, vitaminler “birkaç saat içinde emilir ve ani metabolik etkilere sahiptir ve hücreleri korumak için antioksidan olarak veya hormon yapımında rol oynayan aracı maddeler olarak hareket ederler. ", diye açıklıyorlar.

Peki, Multivitaminlerin istediğiniz etkiyi göstermesi hangi faktörlere bağlıdır?

  • Eksiklik Seviyeleri

Belirli bir vitamin veya mineralde aşırı derecede eksikseniz, eksikliğin giderilmesi daha uzun sürebilir. Multivitaminleri, yorgunluk gibi bir yan etkiye neden olan belirli bir vitamin veya mineral eksikliğiniz olduğu için alıyorsanız, en uygun seviyelere geri dönmeniz biraz daha uzun bir zaman alabilir.

  • Su ve yağda çözünen vitaminler

A vitaminiD Vitamini ve E vitamini gibi bazı besinlerin yağda çözünür. Bu durum, yağların emilmesi için ihtiyaç duydukları anlamına gelir ve bu, bu besin maddelerini kapsül veya sıvıdaki bir yağla karıştırarak veya bunları yiyecekle birlikte alarak başarılabilir. Suda çözünen vitaminler ise suda çözünür ve dokuya kolayca emilir, bu da  daha hızlı bir etkiye sahip olabileceği anlamına gelir.

  • Besin Eşlemeleri

 Uzmanlar vitamin ve minerallerin etkilerinin, birçok vitamin ve mineralin birbirleri ile nasıl çalıştıklarıyla bağlantılı olduğunu söylüyor. Bunun güzel bir örneği D Vitamini ve kalsiyum arasındaki ilişki olabilir. D Vitamini, vücudunuzun kalsiyumu emmesine yardımcı olur, bu nedenle D Vitamini seviyeniz düşükse, kalsiyum açısından zengin gıdaları yüksek miktarda almadan sağlıklı bir kalsiyum seviyesini ulaşmak için zorlanırsınız.

  • Yaşam tarzı ve alışkanlıklar

Alkol ve sigara içmek gibi belirli yaşam tarzı faktörleri ve alışkanlıkları, emilim bozukluğuna neden olabilir ve dengeyi korumak için daha yüksek bir alım gerektirir. Kafein B6 vitamini, kalsiyum, demir ve magnezyum gibi belirli besin maddelerinin emilimini engelleyebilir. Kafein alımını herhangi bir takviyeden 45 dakika öncesinde veya sonrasında almak multivitamin faydalarını olumlu yönde etkileyebilir.

Multivitaminlerin Etkilerini Farketmeniz Ne Kadar Sürer?

Multivitaminlerin Etkilerini Farketmeniz Ne Kadar Sürer?

Kollajen Saçlarınızın Uzamasına ve Güçlenmesine Yardımcı Olur Mu?

Kollajen Saçlarınızın Uzamasına ve Güçlenmesine Yardımcı Olur Mu?

Yorum Yaz

Yorumlar onaylandıktan sonra paylaşılmalıdır.

Empty content. Please select article to preview

Bu Ürünleri De Görmenizi İstedik.

Vitacoral'in En İyileri