Ramazan Ayında Multivitamin Takviyeleri Ne Zaman Alınmalı?

Paylaş
Ramazan Ayında Multivitamin Takviyeleri Ne Zaman Alınmalı?

Merhaba,

Ramazan ayında vitamin almak için en uygun zaman yemek saatlerinin değişmesi, sahur vaktinin gece geç ya da sabah erken olması nedeniyle kimileri için kafa karıştırıcı olabilir. 

Ramazan orucunda alınması gereken vitaminler nelerdir ve alınması en uygun zamanlar hangileridir? İşte detaylar bu yazıda...

 

Özellikle uzun süre oruç tutmak, aldığımız vitamin ve besin miktarını etkileyebilir. Bu, özellikle belirli vitamin veya minerallerde eksik olan kişiler için bazı sağlık sorunlarını içerebilir. 

Ramazan ayında uzun saatler aç kaldıktan sonra aç karnına vitamin hapı alınması önerilmez. Bu kendinizi hasta hissetmenize neden olabilir. 

Vitaminler iki ana kategoriye ayrılır ve her birinin onları almanın uygun yolu vardır. 

Yağda Çözünen Vitaminler:

Bu vitaminler, vücudunuzun onları emmesine yardımcı olmak için yağlı yiyeceklerle birlikte alınmalıdır: A Vitamini, D Vitamini , E Vitamini ve K Vitamini. 

Vücut yağda çözünen vitaminleri karaciğerde depolar, bu nedenle yağlı yiyecekler yemediğiniz zaman onu yemenin emilme olasılığı daha düşüktür. Bu nedenle, tıbbi web sitesi Pubmed tarafından yayınlanana göre daha az değerli hale geliyor. 

Suda Çözünen vitaminler :

Bu vitaminler vücutta depolanmazlar ve sıvılarla atılırlar, dolayısıyla onlara her zaman ihtiyaç duyarsınız. En iyi bilinenler arasında B1, B2 ve B3 gibi B-kompleks vitaminleri, folik asit ve C vitamini bulunur. 

Bu vitaminleri aç karnına alabilseniz de kendinizi rahatsız hissetmenize neden olabilir. 

B kompleks vitaminlerine gelince, günün başında vücuda enerji verdiği için sabahları almak en iyisidir, bu nedenle sahur yemeğine ertelemek daha iyidir.

C vitamini ise asidiktir ve aç karnına alındığında mide bulantısına neden olabilir tabii ki, bu nedenle yemek sırasında veya sonrasında alın. 

 

Peki ya mineraller? 

Oruç tutarken almanız muhtemel takviyeler sadece vitaminler değil, vücudun çeşitli hayati vücut fonksiyonlarını düzenlemek ve sürdürmek için ihtiyaç duyduğu ve fiziksel aktivite ve oruç tutmakla tükenen maddeler olan minerallerdir. 

Magnezyum, kas ve sinir fonksiyonunu ve uyku fonksiyonunu düzenlemeye yardımcı olur. Ayrıca beyne mesaj gönderip almada önemli bir rol oynar. Ayrıca kan şekerini dengeler. 

Magnezyumun uyku hali oluşturması nedeniyle iftarda yemekle veya yatmadan önce ara öğünle alınması tercih edilir.

Kalsiyum, kemiklerinizi ve kaslarınızı oluşturmada hayati bir rol oynar. Kalsiyum hapı alırken dikkat edilmesi gereken kritik nokta etkileşimi önlemek ve vücuttaki emilimini sağlamak için 4 saat öncesi ve sonrası 2 saat herhangi bir ilaç veya başka bir takviye almamaktır. 

Demir tabletlerini aç karnına yemeklerden iki saat önce veya sonra su ile almak en iyisidir, bu nedenle en iyi alım zamanı iftardan iki saat sonra veya sahurdan öncedir. 

Omega-3 takviyelerini asla aç karnına almayın çünkü vücudunuz onları absorbe etmeyecektir ve iftarda alabilmeniz için diğer yağları içeren yemeklerle birlikte almanız en iyisidir.

Hangi Vitaminlerin Eksikliği Uykusuzluğa Sebep Olur?

Hangi Vitaminlerin Eksikliği Uykusuzluğa Sebep Olur?

Bayramdan Sonra Midenize Yardımcı Olacak Vitamin ve Mineraller

Bayramdan Sonra Midenize Yardımcı Olacak Vitamin ve Mineraller

Yorum Yaz

Yorumlar onaylandıktan sonra paylaşılmalıdır.

Empty content. Please select article to preview

Bu Ürünleri De Görmenizi İstedik.

Vitacoral'in En İyileri