Bağışıklığınız için Ekstra Güç Sağlayacak 4 Vitamin ve Mineral Kombinasyonu

Paylaş
Bağışıklığınız için Ekstra Güç Sağlayacak 4 Vitamin ve Mineral Kombinasyonu

Merhaba Vitacoral Ailesi,

Genel Bağışıklığımızı korumak ve güçlü tutmak adına C Vitamini veya D Vitamini içeren takviyeler kullanıyor olabilirsiniz. Ancak, tekli vitamin takviyesi alan yetişkinlerin yüzde 65'inden biriyseniz, size kötü haberlerimiz var - onları yanlış alıyor olabilirsiniz.

Son dönemde C vitamini satışları beş katına çıkarken, araştırmalar günlük bir doz kullanımının vücudumuzun savunmasını destekleyebilmesine rağmen, doğru miktarı emme yeteneğimizin kişiden kişiye önemli ölçüde değişebileceğini göstermiştir.  Bağışıklık sistemimizin, hasta olmadığımızda bile her gün iyi çalışması için çeşitli vitamin ihtiyaçları vardır ve A, B6, B12, C, D ve E vitaminleri, beta karoten, demir ve çinko eksikliği bağışıklığımızı bozar.

Ancak bazı vitaminleri çiftler halinde alarak besin verimliliğini artırabilir ve daha uyumlu bir bağışıklık sisteminin faydalarından faydalanabiliriz. Bunlardan en önemlilerini aşağıda paylaşıyoruz.


C Vitamini ve B6 Vitamini

Vücudunuzda sıklıkla bir kırıklık hissediyorsanız B6 takviyesini ikiye katlamanızı öneririz. Viral enfeksiyonlar vücutta histamin salgılar ve bu, soğuk algınlığı veya grip tipi enfeksiyona eşlik eden semptomların çoğunu yaratır. Bununla birlikte, C vitamini ve B6, histamini parçalamak için birlikte çalışırlar, bu nedenle günde 200 mg C vitamini takviyesinin kandaki histamin seviyelerini yüzde 40'ın biraz altında azalttığı ve böylece semptomların şiddetini azaltmaya ve bağışıklığı azaltmaya yardımcı olduğu gösterilmiştir.

A vitamini ve D vitamini

Araştırmalar, Türkiye'de 10 kişiden 6'sının düşük D vitamini seviyesine sahip olduğunu ortaya çıkardığında, hepimiz güneşe daha çok çıkmaya başladık, ancak sadece D vitamini yeterli miydi? A vitamini, bağışıklık fonksiyonumuzun ve ağız, bağırsak ve solunum yolu gibi vücudun astarlarında bulunan epitel hücrelerinin normal gelişimi için gereklidir. D vitamini bizi viral solunum yolu enfeksiyonlarına karşı korurken, ikisi birlikte iyi çalışır. D3 ve A vitaminlerini, yağda çözünen vitaminler oldukları için, içinde biraz yağ bulunan bir yemekle birlikte alın ve vücudunuz bu şekilde onları daha iyi emecektir.

Çinko ve B6 vitamini

İyileştirici bir mineral olarak bilinen çinko, bağışıklık takviyeleri arasında da bir şampiyondur. Çinko, timus bezinin (T hücreleri olarak bilinen bağışıklık tepkilerimizin olgunlaştığı yer) işlevini destekler ve B6'nın (özellikle aktif form, piridoksal-5-fosfat) yanında en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için gereklidir. 

Demir ve C vitamini

Yeşil sebzeleri yemek sağlıklı bir atıştırmalık olsa da, bağışıklığımızı artırmak, yapraklı yeşil alımımızı artırmaktan daha fazlasını alacaktır. Demir en yaygın mikro besin eksikliğidir. Bağışıklık hücrelerinin, özellikle lenfositlerimizin çoğalması için hayati önem taşır ve C vitamini ile birlikte alınması emilimini destekler.

Bu kombinasyonlar ve daha fazlası Vitacoral Multivitaminlerinde bulunur. Bir Vitacoral Multivitamini aldığınızda daha iyi ve daha sağlıklı bir yaşamın kapısını açmış olursunuz. 

50 Yaş ve Üstü İçin Kollajen Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

50 Yaş ve Üstü İçin Kollajen Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Sonbaharda Cildinizi Koruyacak 3 Vitamin

Sonbaharda Cildinizi Koruyacak 3 Vitamin

Yorum Yaz

Yorumlar onaylandıktan sonra paylaşılmalıdır.

Empty content. Please select article to preview

Bu Ürünleri De Görmenizi İstedik.

Vitacoral'in En İyileri