Selenyum Nedir? İşe Yarar?

Paylaş
Selenyum Nedir? İşe Yarar?

Selenyum

Selenyum Nedir?

Selenyum, zihinsel fonksiyonlar, bağışıklık sistemi, doğurganlık gibi birçok vücutsal işlevin düzgün çalışmasında rol oynayan önemli bir mineraldir.

Selenyum'un Ne İşe Yarar?

Selenyum, tiroid hormonu metabolizmasına ve DNA sentezine katkıda bulunur. Vücutta oluşabilecek oksidatif hasarlara ve enfeksiyonlara karşı koruma sağlar. Kardiyovasküler hastalıklar, tiroid problemleri, zihinsel gerileme gibi rahatsızlıkları engellemede etkilidir. Çoğunlukla iskelet olmak üzere, doku hücrelerinde bulunur.

Selenyum'un Faydaları Nelerdir?

Lipidlerin ve yağların vücuttaki oksidatif modifikasonlarını engellediğinden, selenoproteinler, kardiyovasküler hastalıklara karşı koruma sağlayabilir. Bu sayede inflamasyon ve pıhtı hücrelerinin birikimini engeller. Selenyum'un antioksidan etkisi zihinsel gerilemenin etkilerini azaltabilir. Tiroid hormonu üretimi ve metabolizmasında önemli rol oynar. Bu nedenle tiroid hormonuna bağlı düzensizlikleri engelleyebilir. DNA onarımında rol oynadığından kansere karşı etkili olabilir, ancak araştırmalarda kesin bir sonuç henüz yoktur. 

Selenyum Hangi Besinlerde Bulunur?

Selenyum aşağıdaki yiyeceklerde bulunur:
  • Ton Balığı
  • Kalkan Balığı
  • Esmer Pirinç
  • Yumurta
  • Ekmek ve buğday ürünleri
Bakır Nedir? Ne İşe Yarar?

Bakır Nedir? Ne İşe Yarar?

Manganez Nedir? Ne İşe Yarar?

Manganez Nedir? Ne İşe Yarar?

Yorum Yaz

Yorumlar onaylandıktan sonra paylaşılmalıdır.

Empty content. Please select article to preview

Bu Ürünleri De Görmenizi İstedik.

Vitacoral'in En İyileri