Bakır Nedir? Ne İşe Yarar?

Paylaş
Bakır Nedir? Ne İşe Yarar?

Bakır Minerali

Bakır Nedir?

Bakır vücut için gerekli bir besindir. Demir ile birlikte vücudun kırmızı kan hücreleri oluşturmasını sağlar. Sağlıklı kemiklerin, kan damarlarının, sinirlerin ve bağışıklık fonksiyonunun korunmasına yardımcı olur ve demir emilimine katkıda bulunur.

Bakır'ın Vücuttaki İşlevleri Nelerdir?

Bakırın sağlığa birçok faydası vardır. Kemik gücü, kalp sağlığı, bağışıklık sağlığı ve çok daha fazlası için vazgeçilmez bir unsurdur. Bakır eksikliği demir eksikliğine, sinir ve bağışıklık sistemi fonksiyonlarında sorunlara yol açabilir. Çok fazla veya çok az bakır, beyin fonksiyonlarının çalışma şeklini etkileyebilir ve nörolojik hastalıklar ve Wilson hastalığı (organlarda çok fazla bakır oluştuğu bir durum) ile bağlantılıdır.

Bakır'ın Faydaları Nelerdir?

Kardiyovasküler sağlığın korunmasında ve rahatsızlıkların engellenmesinde rol oynayabilir. Antioksidan özelliği sayesinde vücut hücrelerine zarar veren radikellerinin üretimini azaltabilir. Bakır eksikliği, beyaz kan hücresi sayısının düşmesine neden olur ve vücudun enfeksiyonlara karşı daha kırılgan olmasına sebep olur. Kemik yoğunluğunun korunmasına yardımcı olur ve kolajen üretiminde rol oynar.

Bakır Hangi Besinlerde Bulunur?

Bakırın bulunduğu gıdalar;
  • Kabuklu deniz canlıları
  • Tam buğdaylı ürünler
  • Koyu yapraklı sebzeler
  • Kuru meyveler
  • Böbrek ve ciğer
  • Kaju ve badem.
Çinko Nedir? Ne İşe Yarar?

Çinko Nedir? Ne İşe Yarar?

Selenyum Nedir? İşe Yarar?

Selenyum Nedir? İşe Yarar?

Yorum Yaz

Yorumlar onaylandıktan sonra paylaşılmalıdır.

Empty content. Please select article to preview

Bu Ürünleri De Görmenizi İstedik.

Vitacoral'in En İyileri