Alfa-Lipoik Asit Nedir? Ne İşe Yarar?

Paylaş
Alfa-Lipoik Asit Nedir? Ne İşe Yarar?

Kısaca Alfa-Lipoik Asit

Alfa-Lipoik Asit vücutta güçlü bir antioksidan görevi gören organik bir bileşiktir. Vücudunuz doğal olarak alfa-lipoik asit üretir, ancak aynı zamanda çeşitli yiyeceklerde ve besin takviyesi olarak da bulunur.

Alfa-Lipoik Asit

Alfa-Lipoik Asit Nedir?

Alfa-lipoik asit, tüm insan hücrelerinde bulunan organik bir bileşiktir. Alfa-lipoik asit hem suda hem de yağda çözünür, bu da vücuttaki her hücre veya dokuda çalışmasını sağlar.


Alfa-Lipoik Asit’in Vücuttaki İşlevleri Nelerdir?

Enzimlerin besinleri enerjiye dönüştürmesine yardımcı olduğu mitokondrinin - aynı zamanda hücrelerin güç merkezi olarak da bilinir – hücre içinde depolanır ve güçlü antioksidan özelliklere sahiptir.


Alfa-Lipoik Asit’in Faydaları Nelerdir?

Kan şekeri seviyelerini düşürebildiği gözlemlendiğinden, diyabet için potansiyel bir yardım olarak kullanılabilir. Ayrıca alfa-lipoik asit, diyabet(şeker hastalığı) komplikasyonları riskini azaltabilir. Kilo vermeyi teşvik edebilecek özelliklere sahiptir. Cilt yaşlanması belirtileriyle savaşmaya yardımcı olur. Hafıza kaybını yavaşlatabilir. Enflamasyonu azaltır . Kalp hastalığı risk faktörlerini azaltabilir .

Alfa-Lipoik Asit Hangi Besinlerde Bulunur?

  • Kırmızı etler
  • Sığır ciğeri
  • Ispanak
  • Domates
  • Brüksel lahanası
  • Patates
  • Yeşil bezelye
  • Pirinç kepeği

Kısa Özet: Alfa-Lipoik Asit

Alfa-lipoik asit, antioksidan özelliklere sahip organik bir bileşiktir. Vücudunuz tarafından küçük miktarlarda üretilir ama aynı zamanda yiyeceklerde ve takviye olarak bulunur. Diyabet, cilt yaşlanması, hafıza, kalp sağlığı ve kilo kaybına fayda sağlayabilir.

Yaban Mersini Nedir? Ne İşe Yarar?

Yaban Mersini Nedir? Ne İşe Yarar?

B 12 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar?

B 12 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar?

Yorum Yaz

Yorumlar onaylandıktan sonra paylaşılmalıdır.

Empty content. Please select article to preview

Bu Ürünleri De Görmenizi İstedik.

Vitacoral'in En İyileri