Beslenme ile İlgili Yanlış Bilinen Doğrular Nelerdir?

Paylaş
Beslenme ile İlgili Yanlış Bilinen Doğrular Nelerdir?

Sadece bizim mi kafamız karışıyor yoksa "sağlıklı" beslenme biraz fazla karmaşık hale mi geldi ? Eğilimler, efsaneler ve diğer görüşler yanlış şeylere odaklanmayı kolaylaştırdı, bu da önemli olanın genellikle gözden kaçtığı anlamına geliyor.

Güzel haberler? Sağlıklı beslenme yollarını nerede arayacağınızı bilmek, sağlıklı gıda seçimleri yapmanın ve iyi alışkanlıklar geliştirmenin ilk adımıdır - ve biz, işleri açıklığa kavuşturmaya yardımcı olmak için buradayız. Organik alışverişle ilgili gerçeklerden egzersizin önemine kadar, bu 6 beslenme mitine dair açıklığa kavuşturmak istediğimiz gerçekleri sizlerle paylaşıyoruz.

Efsane

Egzersiz, beslenmeden daha önemlidir.

Gerçek

Egzersiz beslenmeden daha önemli değildir ancak sağlıklı diyet de tam anlamıyla kazanmaz - gerçekte birinin diğerinden daha önemli olduğunu söylemek yanıltıcıdır. Uzmanlar “ Egzersiz ve diyetin doğru kombinasyonu, sağlığı geliştirmek ve sağlıklı bir yaşama destek sağlamak için parçalarının toplamından fazlasıdır ” diyor.

Efsane

İhtiyacınız olan tüm besinleri kesinlikle tek başına beslenme yoluyla elde edebilirsiniz.

Gerçek

Tam olarak değil. Günlük besin ihtiyaçlarınızı karşılamaya gelince, birçok faktör devreye girer: Günlük beslenme tercihleriniz, genetiğiniz ve hatta yaşınız. Uzmanların çoğu (kurum içi bilim ekibimiz dahil) , besin açısından zengin yiyeceklerden oluşan çok çeşitli bir diyete öncelik vermenizi tavsiye edecek olsa da, en sağlıklı diyetlerde bile bazı besin boşlukları olabilir.

Örneğin , Türkiye'de yaşayan 10 kişiden 9'u  D vitamini seviyelerini karşılamada sorun yaşıyor - ve birçok yetişkin diyetleri yoluyla yeterli omega-3 yağ asidi alma konusunda yetersiz kalıyor. Veganlar ve vejeteryanlar , yalnızca diyet yoluyla yeterince B12 vitamini almakta zorlanabilirler. İşte bunlar bir multivitaminin işe yarayabileceği yerlerdir.

Efsane

Besinler sağlığınız için çok önemlidir, bu nedenle daha çok-daha-çok yaklaşımı zarar veremez.

Gerçek

Besinler sağlığınız için çok önemlidir - ancak vücudunuz dikkatli bir dengeyi tercih eder. Gerçek şu ki, bir besin maddesinin aşırı tüketilmesi, diğerinin alımını veya emilimini etkileyebilir, bu nedenle, besinlerinizi almak söz konusu olduğunda önerilen günlük değerlere bağlı kalmak iyi bir fikirdir.

Efsane

Sağlıklı yemek yemek, çok fazla karmaşık kural içerir.

Gerçek

İyi haberler! Aslında muhtemelen sandığınızdan daha basit. Şeker, doymuş yağlar ve diğer işlenmiş yiyecekler gibi belirli şeyleri sınırlamak iyi bir fikir olsa da, tabağınızda çeşitliliği hedeflemek, takip edilmesi gereken oldukça iyi bir kuraldır - günlük diyetinizde bir dizi besin almanın en iyi yolu budur. . Pratikte bu, makro besinlerin (karbonhidratlar, protein kaynakları ve sağlıklı yağlar) iyi bir dengesini benimsemek ve mikro besinlerin (vitaminler ve mineraller) ideal bir diyet kaynağı olan tam gıdalara öncelik vermek anlamına gelir . 

Bu aynı zamanda, son derece kısıtlayıcı diyet eğilimlerini göz ardı etmek anlamına da gelebilir. Uzmanlar, “Gerçekten hiçbir kanıtları yok ve uzun vadede bize iyi gelmeyecek” diyor. "Besin açısından yoğun ve dengeli bir diyet uygulamak kulağa kolay gelmeyebilir, ancak gerçek bu verilerde yatıyor ve veriler burada bizi işaret ediyor."

Efsane

Sebze sebzedir, nereden geldiği önemli değil.

Gerçek

Ne yazık ki her sebze aynı değildir. Sebzenizin nereden geldiğine dikkat etmek hem sağlığınız hem de gezegenin sağlığı için iyi bir fikirdir. Sebzelerin gerçekten yeterli besin zenginliğini sağlaması pek çok faktörün birleşimi ile oluşur: örneğin, çiftçilik uygulamalarında toprak kalitesi,. Aslında, 1950 ve 2004'te yetiştirilen ürünlerin dönüm noktası niteliğindeki bir karşılaştırmasında, bilim adamları besin değerinde genel bir düşüş buldular. 

Diğer taraftan, araştırmalar organik ürünleri daha yüksek besin değeriyle ilişkilendirmiştir - ayrıca mevsim dışı ve / veya uzun bir yoldan sevk edildiklerinde besin değerinde bir düşüş var. Bu nedenle, yerel çiftçinizin pazarından veya güvendiğiniz manavlardan alışveriş yapmak gibi yiyecek seçimleri yapmak, yerel tarımı desteklemek, çevresel ayak izinizi azaltmak ve potansiyel olarak besin paranızın karşılığını en iyi şekilde almak için harika bir yoldur.

Efsane

Besin ihtiyaçlarınız hayatınız boyunca aynı kalacaktır.

Gerçek

Aksine, yaşam döngünüz, belirli besin ihtiyaçlarınızda kesinlikle bir rol oynar. Demir harika bir örnektir: Erkekler genellikle demir ihtiyaçlarını sadece diyetle karşılayabilir, ancak kadınların genellikle biraz daha fazla demire ihtiyacı vardır ve eğer hamileyseniz daha fazlasına ihtiyacınız olacaktır. Bu nedenle yaşınız ve yaşam evreniz için tasarlanmış bir multivitamin aramak iyi bir fikirdir.

Sporcular Hangi Vitaminleri Almalı?

Sporcular Hangi Vitaminleri Almalı?

Yorum Yaz

Yorumlar onaylandıktan sonra paylaşılmalıdır.

Empty content. Please select article to preview

Bu Ürünleri De Görmenizi İstedik.

Vitacoral'in En İyileri