Sporcular Hangi Vitaminleri Almalı?

Paylaş
Sporcular Hangi Vitaminleri Almalı?

Sporcular İçin En İyi Vitaminler

Sporcuların ve aktif spor yapanların optimum performans, sürdürülebilir aktivite ve yaralanmayı önlemek için ve kendilerini iyi hissetmek için uygun beslenmeye ihtiyaçları olması şaşırtıcı değildir. Bu nedenle aktif insanların, yaşam tarzlarını beslemeye yardımcı olmak için gıdalardan temel besinleri almaya odaklanmaları önemlidir.

sporcular için vitaminler

Vegan ve vejeteryan sporcuların özellikle proaktif olmaları ve vitamin durumlarının farkında olmaları gerekir çünkü enerji üretimi için bu önemli besinlerden bazıları ve daha fazlası et, kümes hayvanları ve süt ürünlerinde bulunur.

İster bir patika koşusu için gidiyor olun, ister bisikletinizle kilometrelerce koşuyor olun, vücuda aktif bireyler için önemli olan en iyi beslenmeyi sağlayan yiyecekleri doldurarak elinizden gelenin en iyisini yapın.

Vitaminler ile spor performansınızı arttırın!

B12 Vitamini (Kobalamin) :

B12, enerji metabolizması için çok önemli bir vitamindir. Vücuttaki her hücre, yağ asitlerinin sentezinde ve enerji üretiminde rol oynadığı için B12 vitaminine bağlıdır, bu da onu atletik performans için çok önemli bir vitamin haline getirir. Bir eksiklik, ekstremitelerde güçsüzlük, yorgunluk ve hatta uyuşukluğa neden olabilir.

Bu vitamin esas olarak hayvansal ürünlerde bulunduğundan, vegan ve vejeteryan sporcular yetersiz kalma riski altındadır. Katı veganlar ve vejeteryanlar için, B12 ile güçlendirilmiş ekmekleri, tahılları ve diğer tahılları dahil etmek veya günlük bir takviye almak önemlidir.

A Vitamini :

Görme sağlığındaki rolüyle tanınan A vitamini aynı zamanda oksidatif stresin neden olduğu serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olan güçlü bir antioksidandır ve kemik sağlığında rol oynadığı gösterilmiştir. Takviyelerden alınan aşırı miktarların toksik etkileri olabilir, bu nedenle almadan önce bir sağlık uzmanına danışın.

D Vitamini :

Güneş ışığını emdiğinizde cildinizde üretildiği için “güneş ışığı vitamini” olarak bilinen D vitamini, sağlıklı kemikler için çok önemli olan iki mineral olan kalsiyum ve fosforun emilimini düzenler. D vitamini eksikliği sporcuları stres kırıkları, kas ağrısı ve halsizlik riskine sokabilir.

B6 Vitamini :

B6 Vitamini, protein ve glikoz metabolizmasından ve vücuttaki hemoglobin üretiminden sorumludur. B6, diğer B vitaminleri ile birlikte, vücudun gıdalardaki enerjiyi enerji ve hücresel sağlık için kullanmak üzere serbest bırakma şeklinden sorumludur, bu özellikle çok aktif insanlar için önemlidir.

Tıpkı diğer B vitaminlerinde olduğu gibi, B6 da suda çözünen bir vitamindir, yani idrarla atılır ve vücutta depolanmaz. B vitamini içeren besinler günlük olarak tüketilmelidir.

Demir :

Demir bir mineraldir, ancak sporcular için beslenme bağlamında kesinlikle bahsetmeye değer çünkü vücutta özellikle çalışan kaslara oksijen taşınmasından sorumludur.

Vücutta yeterince demir bulunmaması yorgunluğa neden olabilir ve fiziksel performansı çeşitli farklı düzeylerde etkileyebilir. Demir ter, deri, idrar, GI yolu ve menstrüasyon yoluyla kaybolur. Kadın sporcular demir eksikliği açısından daha yüksek risk altındadır ve takviye gerektirebilir.


Sporcular Neden Vitaminlere İhtiyaç Duyar?

spor-yapan-kadın-vitamin

Enerji metabolizması ve üretiminden kemik sağlığına kadar, sporcular için en iyi vitaminler, en sıradan sporcuların bile görmezden gelemeyeceği işlevleri kapsar. Eksiklikleri önleyerek ve vücudu besleyerek, uygun bir diyet atletik performans için gerekli mineralleri ve vitaminleri sağlayabilir.

Beslenme ile İlgili Yanlış Bilinen Doğrular Nelerdir?

Beslenme ile İlgili Yanlış Bilinen Doğrular Nelerdir?

Oruç Tutmak Bağışıklık Sistemini Zayıflatır Mı?

Oruç Tutmak Bağışıklık Sistemini Zayıflatır Mı?

Yorum Yaz

Yorumlar onaylandıktan sonra paylaşılmalıdır.

Empty content. Please select article to preview

Bu Ürünleri De Görmenizi İstedik.

Vitacoral'in En İyileri