Ruh Sağlığınız Cildinizi Etkiler Mi?

Paylaş
Ruh Sağlığınız Cildinizi Etkiler Mi?

Merhaba Vitacoral Ailesi, 

Bugün sizlere ruh sağlığınız ve cildiniz arasındaki bağlantıdan bahsedeceğiz...

Ruh sağlığı ve cildiniz arasında bir bağ olmadığını düşünebilirsiniz ancak cildimiz ile nasıl hissettiğimiz arasında bir bağlantı vardır. Utandığınızda kızardıysanız veya korktuğunuzda bembeyaz olduysanız, bunun küçük bir biçimini yaşadınız. Ne yazık ki, ruh halimizin cildimizi etkilemesinin daha ciddi yolları da var.

Sivilceler ve Akneler

Akne, iltihaplanma ve stresin bir sonucudur ve kaygı, iltihaplanma seviyelerinizin hızla artmasına neden olabilir. Bu olduğunda bezleriniz daha fazla yağ üretebilir ve bu da ölü deriye yapıştığında gözenekleri tıkar ve sivilcelere neden olur. Akneye neden olabilecek başka yaşam tarzı faktörleri de vardır, ancak stres ve kaygı kesinlikle sivilcelerinizin potansiyel nedenlerinden biridir.

Yaşlanma

Endişe çizgilerini hiç duydunuz mu? Görünüşe göre bunda bazı gerçekler var. Stresli olduğunuzda kortizol seviyeleriniz yükselir ve kortizol yaşlanma sürecini hızlandırmakla bağlantılıdır. Ne yazık ki, bu daha fazla kırışıklık ve cildin sıkılığında ve parlaklığında azalma anlamına gelir.

Egzama

Yukarıda bahsedildiği gibi, vücudumuz stres altındayken veya kaygıdan muzdarip olduğunda, iltihaplanma seviyelerimiz yükselir. Ayrıca stres hormonu olan kortizol, cildi nemlendirmeye yardımcı olan hyaluronik asit üretimini bozar. Bu ikisinin birleşimi egzamaya ve rosacea gibi diğer koşullara yol açabilir.

Bunların hiçbirinin iyi haber olmadığını biliyoruz ve genellikle bunun gibi cilt sorunları daha fazla stres ve endişeye neden olabiliyor. Bununla birlikte, iyi bir cilt bakımı rutini sürdürmek cildiniz üzerindeki etkiyi azaltmaya yardımcı olabilir. Stresinize neyin neden olduğunu belirlemek ve kendinizi sakinleştirmenin yollarını bulmak yardımcı olabilir. 

Vitacoral Collagen, cildinizin ihtiyaç duyduğu kollajeni ve kollajen üretimini artıran 14 yardımcı hammaddeyi birlikte almanızı sağlar ve Daha Yüksek Fayda sağlayarak daha iyi bir cilde kavuşmanıza destek olur.

 

Yaz Aylarında Hangi Vitaminleri Almalısınız?

Yaz Aylarında Hangi Vitaminleri Almalısınız?

50 Yaş ve Üstü İçin Kollajen Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

50 Yaş ve Üstü İçin Kollajen Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Yorum Yaz

Yorumlar onaylandıktan sonra paylaşılmalıdır.

Empty content. Please select article to preview

Bu Ürünleri De Görmenizi İstedik.

Vitacoral'in En İyileri