Ramazan'da Zinde Kalmanızı Sağlayacak 5 İpucu

Paylaş
Ramazan'da Zinde Kalmanızı Sağlayacak 5 İpucu

Ramazan ayına hazır olduğunuzdan ve enerji seviyenizi koruduğunuzdan emin olmanız önemlidir. Bu yılki oruçlar uzun olacak ve yiyecek ve enerji eksikliği kesinlikle vücudunuzu etkileyecek.

Şimdi her zamankinden daha fazla beden, zihin ve ruhla ilgilendiğimizden emin olmamız gerekiyor. Bu Ramazan'da kendinizi zinde hissetmenizi sağlamak için size bazı önemli ipuçları vereceğiz.

1. Günde 2 Litre Su İçin

Bu yıl yaklaşık 15 saat aralıksız oruç tutacağız ve hem yemeye hem de içmeye çok kısa bir zamanımız olacak. Uyanık olduğumuz ve oruç tutmadığımız süre boyunca yeme-içme dengesinin sağlanmasında çalışkan ve amaçlı olmak önemli olacaktır.

Ortalama bir insanın vücudu her 20 dakikada sadece 250 ml ( yaklaşık 1.5 su bardağı) suyu absorbe edebilir. Bir seferde, 250 ml'den fazla su içtiğinizde, vücut fazla suyu dışarı atar. Bu yüzden en iyi plan, akşam boyunca sık sık ve az miktarlarla su içmektir. 

2. Vücudunuzun İhtiyaç Duyduğu Vitaminleri Alın

Bu kadar uzun süre tutulan oruçtan sonra, en iyi şekilde beslenseniz bile ihtiyaç duyduğunuz tüm mikro besinleri almakta zorlanabilirsiniz. Bu durumda, gerekli vitamin ve mineralleri içeren bir multivitamin işe yarayacaktır. Vücudun düzgün çalışması için 12 temel vitamine ihtiyacı vardır. Vücudun kritik performansını düzenlemek için A, B, C, D, E, B12 vitaminleri ve 7 B kompleksi vitaminine sahip olması gerekir. Örneğin, E Vitamini gibi yağda çözünen antioksidan vitaminler, vücuttaki zararlı serbest radikalleri nötralize etmeye çalışır.

Ayrıca hücre zarlarını, kan dolaşımını, kalbi, sinirleri, kırmızı kan hücrelerini ve kasları koruyarak sağlıklı cildi korur. C vitamini enfeksiyonla savaşır, bağışıklık sistemini güçlendirir ve kolajen oluşumu, yara iyileşmesi ve kemik yapılarının, kılcal damarların ve dişlerin oluşumunda hayati öneme sahiptir. 

3. İftarda Lifli Gıdalar Tercih Edin

Oruç sırasında kan şekerinizi dengede tutmanız çok önemlidir. Oruç başlamadan hemen önce çok fazla tatlı yerseniz, glikoz seviyeleriniz yükseldiği kadar hızlı düşecektir. Kendinizi halsiz, sersemlemiş ve başka bir tatlıya ihtiyaç duyar şekilde hissetmeye başlarsınız.

Bu ikilemle başa çıkmanın en iyi yolu, bol miktarda lif açısından zengin yiyecekler yediğinizden emin olmaktır. Fiber vücutta bir trafik ışığı gibi davranır. Sürüş sırasında tüm ışıklar yeşilse, daha hızlı sürme eğilimindesiniz, stop lambaları hızınızı korumanıza ve talimat verildiğinde yavaşlamanıza veya durmanıza yardımcı olur. Şeker kan dolaşımına girmeye çalıştığında, lifin varlığı onu yavaşlatır, bu da glikoz seviyelerini dengeler ve gün boyunca daha sürdürülebilir enerji sağlar.

Lifli gıdalardan bazıları şunlardır:

  • Tam tahıllı undan yapılan ekmek, makarna ve kahvaltılık gevrekler.
  • Arpa, çavdar, yulaf ve bunlardan üretilen gıdalar.
  • Brokoli, mısır, karnabahar, havuç gibi sebzeler.
  • Elma, narenciye türü meyveler.
  • Bezelye, nohut, kuru fasulye gibi baklagiller.
  • Kuruyemişler ve tohumlar (chia tohumu vb.)

4. Sahuru Atlamayın

Söylendiği gibi, 'kahvaltı günün en önemli öğünüdür'. Ve Ramazan ayında daha da önemli hale geliyor!

Kesintisiz bir uyku için sahuru atlamak kulağa çekici gelse de, yapmamalısınız.

Sahuru atlamak , vücudunuzun iftara kadar tüm besinleri ve enerjiyi size sağlamak için bir önceki öğüne güvenmesi gerekeceğinden oruç süresini uzatır . Daha uzun oruç saatleri nedeniyle, gün boyunca susuz ve yorgun hissetmeniz daha olasıdır. Ayrıca sahur atlamak, iftarda aşırı yemeyi teşvik eder ve bu da sağlıksız kilo alımına neden olabilir.

5. Hareket etmeye devam edin. 

Oruç tutmak fiziksel olarak yorucu olsa da, tamamen hareketsiz olmamaya çalışın. Genellikle sabahları egzersiz yapıyorsanız, orucunuzu açtıktan sonra egzersizi akşama bırakırsanız vücudunuzun nasıl hissettiğini görün. Yorucu egzersiz gün içinde iyi bir fikir değildir çünkü hızla susuz kalabilirsiniz. Kısa, kolay yürüyüşler veya birkaç esneme, gün boyunca enerjinizi yüksek tutmada uzun bir yol kat edebilir.

GMP,HACCP... Neden Bu Sertifikaları Önemsiyoruz?

GMP,HACCP... Neden Bu Sertifikaları Önemsiyoruz?

Mevsimsel Alerjileriniz ile Savaşacak Vitaminler

Mevsimsel Alerjileriniz ile Savaşacak Vitaminler

Yorum Yaz

Yorumlar onaylandıktan sonra paylaşılmalıdır.

Empty content. Please select article to preview

Bu Ürünleri De Görmenizi İstedik.

Vitacoral'in En İyileri