Kıştan İlkbahara Geçişte Hasta Olmaktan Nasıl Kaçınırsınız?

Paylaş
Kıştan İlkbahara Geçişte Hasta Olmaktan Nasıl Kaçınırsınız?

Sonunda hava ısınıyor... Soğuk Algınlığının Bahar Neşenizi engellemesine izin vermeyin!

Kıştan ilkbahara geçiş pek çok şeyi beraberinde getirir: güzel çiçek tomurcukları, daha güneşli günler ve daha kısa kollar...ve ne yazık ki soğuk algınlığı.

Sıcaklıktaki günlük ani değişiklik bir şekilde bağışıklık sisteminizi bozar ve sizi virüslere karşı daha savunmasız hale getirir.

Ama yılın bu zamanındaki mevsimsel geçişin hasta günlere mal olabileceği gerçekten doğru mu? Evet, ancak biyolojiden değil, bahar davranışından kaynaklanıyor.

Hava ısındıkça, insanlar daha fazla dışarı çıkmaya ve daha sosyal olmaya başlıyor ve birey grupları bir araya gelip fiziksel olarak birbirlerine yakın olduklarında, soğuk bulaşma artıyor.

Diğer bir sebep ise, bahar aylarındaki sıcaklık dalgalanmaları - bilirsiniz, bir gün 20 derece ılıkken ve ertesi gün, donma noktasının biraz üzerinde olduğunda - hazırlıksız yakalanabileceğiniz ve kendinizi korumak için giyinmeyeceğiniz anlamına gelir.

Peki, hastalık ihtimalini nasıl azaltacağız?

Önerilerimiz geliyor...


  • Bağışıklığınızı Destekleyin

Vitacoral Multivitaminleri bağışıklığınızı güçlü tutmanızı sağlayacak vitamin ve mineralleri tek kapsülde almanızı sağlar ve bu sayede, günde tek doz ile bahar geçişinde hasta olma riskinizi minimize edersiniz.

  • Daha fazla su için

Eminim bu ipucunu defalarca duymuşsunuzdur. Bunun nedeni, vücudun sağlıklı çalışması ve soğuk algınlığıyla savaşması için su çok önemlidir! Su vücudunuzdaki toksinleri temizler ve besinleri taşır. 

  • Beslenmenize dikkat edin.

Suya benzer şekilde, size tüm hayatınız boyunca daha fazla meyve ve sebze yemeniz söylendi. Daha çok sosyalleştiğimiz bu dönemde dengeli bir diyete bağlı kalmak zor. Doğum günü partilerinden (tatlılar) veya tatil ziyafetlerinden (zengin ziyafetler) kaçınmayın. Bunun yerine, özel etkinliklerden önce veya sonra bağışıklığı güçlendiren yiyecekler yemeye çalışın. Buna badem, portakal, limon, somon, yoğurt, kepekli tahıllar ve bol miktarda meyve ve sebze dahildir. 

Ek olarak, zerdeçal, sarımsak, zencefil ve kekik gibi bazı iltihap önleyici baharatları tüketmeye özen gösterin.

  • Uykunuzu Almaya Özen Gösterin

Klasik tavsiye, susuz kalmanın ve iyi beslenmenin ötesine geçer; aynı zamanda güzellik uykunuzu almanın temel bilgeliğini de içerir. Rüyalar ülkesinde geçirdiğiniz zaman vücudunuzu yeniler, kaslarınıza ve beyninize dinlenmesi için zaman verir, ayrıca bağışıklık sisteminizi güçlendirir.

  • Ellerinizi sık sık yıkayın

Muhtemelen çocuklarınıza günde birkaç kez ellerini yıkamasını hatırlatıyorsunuz. Kendi tavsiyenizi aldığınızdan emin olun! Temiz eller, bahar nezleleriyle savaşmanın en kolay ve en etkili yollarından biridir. Cömert miktarda sabun kullanmak ve en az 20 saniye boyunca ovduğunuzdan emin olmak için yıkarken kısa bir şarkı veya alfabeyi söylemek işinizi kolaylaştıracaktır:)

Mutlu Sağlıklı Baharlar!

Artık hastalanmaktan kaçınmak için uygun önlemleri ve proaktif ipuçlarını aldığınıza göre, sağlıklı ve güzel Baharın tadını çıkarmakta özgürsünüz!

Uzm. Dyt. İpek Özger Ağaca Anlatıyor: 10 Maddede Kollajen Nedir?

Uzm. Dyt. İpek Özger Ağaca Anlatıyor: 10 Maddede Kollajen Nedir?

Cildinizi Yaza Hazırlamak için En İyi Püf Noktaları

Cildinizi Yaza Hazırlamak için En İyi Püf Noktaları

Yorum Yaz

Yorumlar onaylandıktan sonra paylaşılmalıdır.

Empty content. Please select article to preview

Bu Ürünleri De Görmenizi İstedik.

Vitacoral'in En İyileri